Evnroll putter

En kommentar
Äntlligen sommarvärme och solsken!!
 
Daniel  i shoppen på tylösand har hjälpt mig att hitta rätt i putterdjungeln. Har provat ett antal men har fastnat för Evnroll puttern. Kontaktade Christofer på Evnroll ocih idag hade han vägarna förbi Halmstad och jag hämtade upp honom vid stationen och fick ett par mycket intressanta timmar med lite nya och gamla tankar om puttning. 
Älskar sådana här tillfällen, massa information och få prova på  och göra. Och jag gillar det jag hörde, det var inga konstiga saker, inga nummer eller vinklar eller maskiner utan jag fick feedback på hur jag siktade, hur bollen rörde sig utan att jag behövde kulor eller bågar eller annat som i min värld tar bort mitt fokus från hålet eller där jag siktar.
 
Jag fick prova ett par putters, lite olika loft och det var bra. Men också prova en "enkel" puttmatta som gav mig feedback på hur jag siktade och sen slog bollen. Gillade grymt mycket. Direkt feedback och enkel och tydlig att använda.
 
Christofer är en gamal minigolfputtare och han delade med sig lite tankar om hur "minigolfare" tänker. Det jag framförallt tar med mig från dagen  och det han sa från en minigolfares perspektiv var att se till att avsluta genomsvingen och stanna där utan att "dra tillbaka klubban. Hmmm kan vara svårt att förstå vad jag menar. Ska lägga ut en video i helgen och visa mer. Vi vet ju att om vi inte avslutar vår genomsving så får vi ju inte särskilt bra rull på bollen eller hur. Puttade grymt med denna sving/putt tanke.
Den andra grejen var att titta på målet när jag puttar. Jag har ju ganska länge puttat med "aim-the-brain" metoden. Tittat och tagit in linjen och putten, sen gått fram och slagit utan att oftast titta upp på linjen. Idag fick jag lära mig att ta in linjen och puttern som vanligt, sen gå fram och ta min vanliga uppställning och sen titta på hålet/målet och hålla kvar där och putta. Slog fantastiska puttar och mina långputtar var grymma. Nu gäller det att jobba med detta och hitta min grej utav all denna info....
Skjutsade tillbaka Christofer till tåget och sen direkt till Ringenäs och D50 seriespel. Puh, första nio var en prövning som heter duga. Det är ltie mycket som händer i mitt liv just nu och puttning därtill och det kände jag av. Det var svårt att samla tankarna eller att tömma tankarna och vara här och nu. 21 puttar första nio men kanske låter konstigt många riktigt bra puttar men lite långa ....😵, 4 raka 3puttar och sköt +6 på första nio!!! Sista nio lite bättre och gick -1.  Halmstad levererade och MargaretaR sköt en 75 vilket var riktigt bra, bra spelat Margareta och laget leder med dryga 30 slag. Bra start på säsongen 2018 för Team Halmstad!! Själv har jag lite att jobba på, 77 slag, 13 GT(2korta, 1 vä, 1hö), 10 FT(3vä, 1hö), 2/3 ch u/d och 36 puttar. oj oj oj, inte den tävlingspremiären som jag tänkt mig direkt men tar med mig lite bra saker ändå. 
Nu har jag tre dagars hård träning framför mig, två 18 hålare och en hel del pass med olika fokus på. Blir en grym helg med andra ord.
Tack alla inblandade för en bra dag🙏
 
 
 
1 Christofer:

skriven

Tack det samma!
Riktigt kul att få möjligheten att hjälpa dig med din puttning. Mycket var riktigt bra men lätta att tappa bort någon del och inte riktigt själv lista ut vad som spökar.
Ska bli kul att höra hur det känns om om några dagar när du fått träna lite

Svar: Vi håller kontakten Christofer. Mycket tacksam för din tid och engagemang. Ser fram emot att jobba vidare med det vi pratade om. Ska bli spännande att åka iväg söderut på lite snabbare greener också!
My road to Chicago