Golfskola avslutad och nya lärdomar

Kommentera

Spännande vecka avslutad. Golfskola på Mallorca tillsammans med Håkan Svensson och Johanna Pyk. Det är många intryck en sådan här vecka. Det är långa och tuffa dagar för "eleverna" men också för oss ledare. Sitter på planet nu och försöker sova men kroppen kliar och huvudet spinner. Många intryck och jag är trött, riktigt trött. 

Golfskola på det här sättet är ju inget jag håller på med till vardags. Att jobba med "vanliga" golfare gör jag ju inte heller till vardags så mycket är nytt och jag känner att jag får jobba på max för att hantera alla olika uppgifter.

I går var det avslutningstävling efter de sista passen och Håkan och jag fick spela själva i första gruppen och det såg jag fram emot. Att få gå ut och spela och scora och spela min golf. Men kan tala om att efter 6 dagars golf från tidig morgon till sen kväll så var jag rätt sliten och hade ingen kraft till min egen golf. Så är det ibland och så får det vara. Fick stordäng av Håkan som spelade mycket bra och det var bara att gratulera😃 (null)


Det är roligt att se människor växa, golfare växa. Till vardags jobbar jag ju mycket med att hjälpa golfarna/idrottarna på högskolan att ta nästa steg i deras utveckling vilket är fantastiskt roligt. Denna vecka minst lika roligt att vara med kanske lite mer "mogna" golfare och deras hunger att lära sig nytt och få dela deras energi när det liksom klickar. Det är häftigt och något som ger mig mycket energi. I en grupp som denna på 26 personer så är det många olika personligheter och det är spännande att lära känna, försöka möta och "nå" dem.

Jag var ju med förra året också och många av dem som var med då var med även i år. Roligt att träffa dem igen och några av deras vänner som kommit till. 

Den sista dagen förra året var det en av resenärerna som kom fram och gav mig lite feedback på min coaching. Det var både saker som jag gjorde bra men också saker som jag kunde göra bättre. Det där samtalet var nog ett av de mest värdefulla samtal som jag någonsin tagit del av och tagit lärdom av och så otroligt tacksam för att någon tog sig tid och engagemang att ge mig det han gjorde. På ett år har jag vuxit massor och mycket tack vare att någon tog sig tid och växlade några ord med mig. Idag så här dagen efter min andra omgång som golfledare/coach på golfvecka så kan jag konstatera att jag vuxit och växer. Det är inte bara golfelever på en golfresa som växer utan även cocherna!! Tänk om vi alla var bättre på att ge feedback(på rätt sätt) och ta feedback. Då skulle mycket hända…. 

Nu är det tillbaka till vardagen ett par veckor innan nästa resa och tävling. En hel del jobb ska kombineras med en massa träning. Det var inte mycket fokus på mitt eget spel under veckan men det var skönt att få slå från fantastiska fairways och grymma golfhål. Nu gäller det att kavla upp ärmarna och ta tag i vissa delar av spelet. Ska ta det lite lugnt ett par dagar och vila kroppen för att sen sätta fart. 

Taggad!!

Tack Håkan och Johanna för en härlig och roligt vecka tillsammans. Och tack alla fantastiska golfare som var med under veckan. Beundrar ert driv och ork att hålla på hela dagarna. Se nu till att koppla av några dagar och sen på det igen. Kanske vi ses i sommar på någon golfbana eller så kanske vi ses på Mallis nästa år….Kram!