Puttning och putters....

Kommentera
Kan ett grepp göra skillnad..... Jo så är det nog.
 
Idag var det SAM putttest för mig tillsammans med Fredrik Wetterstrand.
 
Började med min gamla putter som jag har haft i mååånga år och har varit en trogen följeslagare. Den sista tiden har jag dock inte riktigt fått kläm på den. Har känt mig lite lost i min träning också och behövde få lite feedback och det fick jag idag.
Sikte och spår var bra men jag började vinkla bak mina händer i bakswingen och i framsvingen så blev det tvärtom vilket ledde till att det blev rätt mycket loft och naturligtvis väldigt mycket rörelse i stroken..
 
Hade varit ute på HGK och tränat puttning på förmiddagen och var inne hos Bosse och Daniel i shoppen och diskuterade lite om min puttning och vad jag upplever som problemet. Berättade att jag bytt till ett tjockare grepp för ett par år sedan och har inte riktigt hittat rätt sen dess och de menade på att det kan påverka vikten och balansen. Fick med mig Bosses putter för att prova i "sammen" för att se om det blev någon skillnad. OCH det blev det. Flippen med händerna var som bortblåst och fick näst intill perfekt stroke.... intressant eller hur. 
Har lite att fundera på nu. 
Byta grepp är väl nummer ett, byta putter helt och hållet och i så fall till vad. Jag är ju inte den som ändrar och fixar så det här kan bli intressant. Men lite spännade också. Will keep you posted.

Tack Fredrik för hjälpen idag!!