Bra dag på Båstad GK

Kommentera
Åkte över till Båstad och fick en ny lektion av Håkan i bunker och pitch/chip efter förra veckans "fiasko". Det är konstigt att man kan vara så olika i mottagandet. Tror att jag förra veckan var "stressad" av att åka iväg till England mm så allt gick snett. Idag betydlgit bättre vilket var skönt. 
Vi började med lite basslag med 56an, Hur viktigt det är med rotationen och då måste jag ha låg tyndpunkt. Kom också på att fällning är INTE att böja på knäna utan att det är mer överkroppen som ska fällas och då är det ännu viktigare att känna att jag har låg tyngdpunkt och balans i kroppen.
Problemet som jag har är att jag slidar med kroppen och vill väldigt gärna hjälpa till med händerna.  
Allt detta gäller för alla korta slag (kanske även för de längre också!!), chippar, wedgar och bunkerslag. 
Kraften ska komma från höftrotationen och inte händer/armar. Efter lektionen så stod jag kvar ett bra tag och fick i lugn och ro "känna" på det och det gick riktigt bra. Behöver jobba ltie mer med detta de närmaste 10 dagarna men nu känner jag mig rätt lugn, förstår, vet  vad jag ska göra.
 
Efter träningen så håll jag mitt fördrag för dam kommitteen på Båstad, ca 30 damer var där och jag tror det gick bra. Tycker det är lite jobbigt sånt här men det går bättre och bättre och det blev massor av frågor efter. Det gillar jag :) Lång dag och nu sovdags. Heldag med träning i morgon. Först gympass på golfarenan och sen blir det golf och kanske lite fotboll på eftermiddagen elller så kanske jag får ha hela Halmstad Gk för mig själv :)