En dag i storstaden

Kommentera
En inplanerad turistdag i Washington DC blev det igår, fredag.
Utflykter är alltid roligt, spännande och lärorikt. Vi tog bilen och begav oss in till DC. Tinna vid ratten och jag navigatör. Och vet inte om vi hade tur men in kom vi😉 och rätt lätt också. Vårt mål var Georgetown och vi skulle träffa någon för lunch där så vi tänkte att det var ett bra ställe att parkera för att sedan bege oss ut på lite sights.

Det blev Lincoln Memorial, Korean War memorial, the monument och sist the WhiteHouse, 
 

Efter detta så tog vi taxi till Svenska Ambasaden för att träffa Karin (en gamal barndomsvän i Halmstad  (tillf framför allt Tinna). Vi hade en trevlig lunch och roligt att höra hur Karin hamnat som ambasadör i USA. Coolt. Att våga, att vara beredd att se öppningar är viktigt. 
Vi fick en tur igenom Ambasaden, House of Sweden, hen fantastisk byggnad som är ritat av Gert Wingård.
 
Efter detta så tog vi bilen ut på vishan igen och besökte George Washingtons ställe Mount Vernon. Goerge var  staternas första president och satt två mandat innan han dog ute på Mount Vernon av en halsinfektion 1799.
 
Oss utanför Mr Washingtons viloställe
 
Efter en heldag med kultur så var det två trötta och hungriga tjejer som hittade till hotelet i springfield där vi nu ska bo i några nätter och förbereda oss för kvalet på onsdag. Middag på en mexicanare och sen var det inte så svårt att sova.
Lördag söndag så var det tänkte att vi skulle spela ett par coola banor men tyvärr är vädrets.makter inte med oss. Blixt och dunder är väntat så vi får se vad som händer i dagarna två.