Springfield here we come

Kommentera

I går åkte vi upp till klubben, Springfield Golf and Country Club, för att kolla läget. I alla papper vi fått från USGA så har väl inte klubben kommit fram som super gästvänlig men där hade vi fel. Alla har varit jättevänliga och bara vill oss väl. Under helgen så är det en stor klubb-tävling så svårt att få tider men vi fick en vid 13 tiden och under förmiddagen så kunde vi träna på klubbens faciliteter.

 
Väderutsikterna för helgen var allt annat än bra så vi visste inte om vi skulle komma ut eller ej.  Det är varmt och fuktigt. Man behöver inte göra mycket för att känna sig rätt trött (och svettig!) Gräset på håll ser ut som hemma men är betydligt grövre och ruffarna suger gott.
 Övningsgreenerna var verkligen ondulerade och det var väl ett omen för vad som skulle visa sig ute på banan!!

Alla medlemmar supertrevliga och hjälpsamma. Folk kommer fram, hälsar oss välkomna, inte alltid för att de tror att vi ska kvala utan för att vi är nya ansikten på klubben. Trevligt!

Lite range, chip, pitch och putt och sen lite lunch innan vi drog ut på banan. Det var skönt att köra, gäller att spara på krafterna. Banan jättefin, många vackra hål och bra golfhål. Drivarna och puttningen kommer att avgöra här (men vilken bana gör det inte det). Gillar den! Tyvärr är den ganska kuperad och det är väl inte jättebra för min fot. Åkte bil idag och fick lite besvär mot slutet! Gäller att vila och ta det lugnt så mycket jag kan. Blir arg att det gör ont. Får vara nog nu.

Vi var väl på banan före 8 och åkte därifrån vid 19.30. Lång dag, men vi fick göra ett längre uppehåll när vi spelade för åska och regn.

Middag på italienare och i säng vid tio. Fullt ös hela dagarna. Bra första dag ute på Springfield. Känner mig lugn och harmonisk och det är roligt att vara här och få sätta igång. Har ltie jobb kvar att göra för att komma tillrätta med puttning och närspel och det känns skönt att det är några dagar kvar. Skönt också att få tid att vänja sig vid värmen och fuktigheten (dessutom ska det tydligen bli lite bättre på den fronten också.