Bra men utmanande dag..

Kommentera
Efter ett par bra möten i stan så åkte jag upp till Kungsbacka och Gräppås GK och Anders Cleasson. I höstas så tog Håkan med Patrik och mig upp till Anders för att både lära oss mer om svingen generellt men också för att få en lektion. Mycket av det vi då fick med oss har vi haft som grund i vårt arbete under vintern i min svingförbättring.
Jag har haft kontakt med Anders då och då och idag åkte jag upp för att få lite påfyllnad i arbetet med svingen.
 
Sista tiden har varit upp och ner. Kroppen har sagt ifrån. Både axel och ländrygg vilket har lett till att träningen har varit sporadisk. Och när jag har tränat så det varit variation på resultatet. 
Idag visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig men mitt mål med lektionen var att få en klarare bild på bak och ned svingen.
Fick bekänna färg under passet, när vi började så hade jag carry på 120-125m med min j7a, fadade alla slagen. Dynamisk loft på över 30 och så face to path på ett par + siffror. Det som var bra dock var att jag hade bra svinghastighet och det är något som jag har jobbat på.
 
För att motverka push/faden så tog jag ett starkare grepp med höger handen, försökte sätta mina handleder med ett mer stängt klubbhuvud direkt i bakvingen för att sen behålla händer/klubbladet så på toppen. Känndes som händer/klubba var super stängda men det var nog inte så :) 
Därifrån såbehövde jag itne jobba så mycket mer än med kabeldraget ner och bara låta händerna och klubban följa med. Och det låter ju enkelt eller hur men jag har tydligen lite svårt för detta. Men jag gillar utmaningar så det är bara att jobba på.
När jag lämnade Anders så hade jag fått upp längden till mellan 130-138, dynamisk loft mellan 22-28 och face to path låg konstant på -4 till-5.
 
Nu gäller det att jobba på kabeldragen , uppställningen (armhålan i linje med knäna och bredaste stället på foten) och ha koll på greppet och på hur jag sätter händerna i baksvingen.
 
Lite mixade känslor när jag åkte hem. Var trött, var ett jobbigt pass (men det gillar jag). Blev lite deppig att jag inte kommit längre. Blir frustrerad att jag inte bara kan fixa det. Tålamod är inte min starka sida....Samtidigt så känner jag att jag faktiskt har gjort mycket grundjobb som jag nu ska ta till nästa steg. 
Utmaningar är bra, bara fortsätta att jobba på.
Tack Anders för en bra eftermiddag!