Här och nu är bra

Kommentera
Idag har det varit en bra dag. Solen fortsätter att lysa på blå himmel och allt blir så mycket lättare (förutom kanske allt vattnande som måste göras men det tar jag så gärna) Tror tomat skörden kommer bli bra i år, ser lovande ut i alla fall!!
 
I morse hade jag möte med Stefan Ivansson. Har jobbat med Stefan tidigare när det gäller att få ordnng på livet, tankar och få styrning på saker och ting. Genom åren så har jag fått otroligt mycket stöd av honom och jag har lärt mig mycket från våra samtal. Träffade Stefan förra veckan då jag bad honom om ett möte. Kände att jag behövde få lite stöd i mina tankar och hjälpa mig att reflektera och få ordning på saker och ting. Som alltid blir det givande samtal och så även idag.
 
För några år sedan började jag jobba med att utveckla min sving. Då i ett syfte att lära mig mer om svingen, svingtankar och teknik. Först jobbade jag mycket med Patrik Ferdinandsson och sen har jag nu i ca ett år jobbat med Håkan Svensson från Båstad. Har lärt mig massor och jag är tacksam för stödet och otroligt glad att jag gjort resan även om den kanske har gett mig lite extra gråa hårstrån.
När jag förr spelade på touren så spelade jag väldigt mycket på känsla. Och det är nog en förklaring att mina resultat varierade väldigt mycket.  När det började gå dåligt så hade jag inte kunskapen att hitta tillbaka så fort och när jag spelade bra visste jag inte riktigt vad det var som var bra.
Det jag var bra på förr var att jag väldigt ofta spelade med mitt golfhjärta. Jag var engagerad och närvarande, man kan säga att jag skapade golfslag. Och i min värld så är det en rätt bra egenskap för jag kan liksom "rädda" dåliga svingar genom att jag känner att det är på g att gå åt fanders och göra korrigeringar under slagets gång.
Den sista tiden nu när jag har spelat golf så har det blivit mycket görande. Försöker hålla i klubban, hitta ett svingspår, hitta positioner. Detta har resulterat i att jag slått många väldigt konstiga slag. Har inte varit här och nu. Allt det där har jag varit helt ok med men nu för att kunna "spela golf" på banan så måste jag släppa alla måsten och börja skapa golfslag, vara närvarande och låta saker och ting hända.
 
Idag tränade jag på fm. Hade ett närspelspass och ett rangepass. Jag hade en helt annan balans i både kroppen och huvudet. Betydligt lugnare och resultatet blev så mycket mer fart i klubban..och raka blev slagen också. 

Tillstånd är så viktigt! Men det är inte så lätt att komma i rätt tillstånd... Här måste jag ha bra koll på vem jag är, var jag är och vad jag vill tex. Tror att vi som golfare skulle kunna vinna mycket här om vi lade ner mer tid på att komma i  rätt tillstånd än att jobba sving så mycket som vi gör....